Rondreizen - Cuba
© 

Cuba Deluxe

Wie aan Cuba denkt, denkt aan sigaren, salsa en Cuba Libre...

Deze 8-daagse combinatie reis Havana - Varadero laat je kennismaken met de hoogtepunten van het Havana en haar omgeving.  

In de Cubaanse hoofdstad begint je kennismaking met de koloniale architectuur waarvoor Havana bekend is.  De stad werd gesticht in 1519 en is sinds 1982 door UNESCO erkend als werelderfgoed en wordt met hun geld mooi gerestaureerd.  Tijdens de stadswandeling ontdek je heel wat monumenten uit deze koloniale periode.  De stad is verdeeld in 3 wijken: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado.  Havana Viejo is de oudste wijk met de historische bezienswaardigheden.  Het lijkt alsof de tijd er is blijven stilstaan...   

Deze reis omvat een begeleide wandeling met gids in Havana, een daguistap naar Las Terrazzas, een avondje uit met de Buena Vista Social Club (inclusief avondmaal) en vrije tijd aan strand van Varadero.  Een korte kennismaking met het land...

Dag per dag beschrijving van de reis

Dag 1
Vlucht Brussel of Amsterdam - Havana.  Bij aankomst in Havana wordt je opgewacht door de transferservice.  Die brengt je naar je overnachtingsplaats in Havana, hotel Iberostar Parque Central.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je met een lokale gids op ontdekking in Havana.  De hoofdstad van Cuba is gesticht in 1519. Het oudste deel (Habana Vieja) is in 1982 door UNESCO erkend als wereld-erfgoed en wordt met hun geld behoorlijk gerestaureerd. Er zijn veel monumenten uit de koloniale periode: het Real Fuerza Fort uit 1558 is het oudste.  Aan de Plaza de Armas staat het Paleis van de Capitanes Generales, nu stadsmuseum, en de Templete op de plaats waar de stad in 1519 officieel werd gesticht.   Opvallend aanwezig in het straatbeeld zijn de schitterende Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. De benzineslurpende monsters worden door hun eigenaars vertroeteld en opgepoetst. Maar de kans is ook groot dat je een Nederlandse bus ziet rijden met als eindbestemming Rotterdam Centraal nog op de voorruit. In het vroegere presidentspaleis is nu het Museo de la Revolucion gevestigd. Erachter ligt in een glazen kist de Granma, het jacht, waarmee Fidel met zijn makkers in 1956 uit Mexico overvoer.

Dag 3
Vrije dag om de stad zelf te ontdekken. 's Middags kun je je neervlijen bij de beroemde bar Bodeguita del Medio, waar je een mojito kunt bestellen. Deze mix van rum, limoensap, mineraalwater en mintblaadjes was de lievelingsdrank van Hemingway.  In de namiddag plannen we een salsa dansles, ter voorbereiding op een avondje stappen in Havana...
's Avonds laten we je kennismaken met de schitterende muziek van de Buena Vista Social Club.

Dag 4
Vandaag verlaat je de stad om de natuur in te trekken.  Je gaat op verkenning in de regio van Las Terrazzas.  Je komt terecht in een gebied vol bosrijke heuvels.  Dit gebied is beschermd als UNESCO natuurreservaat.  In de jaren '70 was dat heel anders; het landschap was kaal door buitensporige houtkap. De regering startte een herbebossingsprogramma en bouwde een ecologisch hotel bovenop een heuvel bij het dorp. Boeren uit de streek kwamen er werken en kregen betere leefomstandigheden. Ze hoefden geen land meer te bebouwen, waren dus niet meer afhankelijk van de grond en kapten niet meer.  Het resultaat is een prachtig natuurdomein geworden.  Je verkent het gebied met een gids, inclusief lunch.  Overnachting in Havana.

Dag 5
Na het ontbijt kan je een laatste wandeling maken in Havana.  Daarna is er een transfer die je naar Varadero brengt, waar het strandgedeelte begint.  Je verblijft 3 nachten op all inclusive basis in het Iberostar Varadero hotel.

Dag 6 - 7
Vrije dagen aan het strand van Varadero.

Dag 8
Einde van de reis.  Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

 

Data & Prijzen

Prijzen 2013 - 2014:
Vanaf € 1.199 per persoon (exclusief vluchten)


Data 2013 - 2014:
Data naar keuze volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs:

 • 4 nachten accommodatie in hotel Iberostar Parque Central (junior suite)
 • 3 nachten accommodatie in hotel Iberostar Varadero (junior suite)
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt in Havana
 • Verblijf op basis van all inclusive in Varadero
 • Alle luchthaventransfers bij aankomst en bij vertrek
 • Transfer tussen Havana en Varadero
 • Excursie Havana wandeling (halve dag)
 • Bezoek aan Buenavista Social Club in café Taberna (inclusief avondmaal)
 • Salsa dansles in Havana
 • Excursie naar Las Terrazzas (privé toer)

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vluchten naar Havana of Varadero
 • Visumkosten (internationaal reispas & toeristenkaart)
 • Reisverzekering (verplicht te tonen bij aankomst in de luchthaven)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Andere maaltijden in Havana
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend


Opmerkingen:

 • Alle prijzen zijn vanafprijzen.  De prijs wordt herrekend volgens de gekozen periode
 • Iedereen dient in het bezit te zijn van een reisverzekering.  Je moet kunnen aantonen dat je een verzekering hebt bij aankomst in Cuba ! Wie dit niet kan aantonen, zal verplicht worden een verzekering in Cuba af te sluiten.  Deze nieuwe Cubaanse regels zijn van toepassing voor alle afreizen vanaf 01/05/2010.
 •  

  Praktische informatie over deze Cuba reis

  Reisdocumenten:
  Diplomatie.be
  Minbuza.nl
  geen visumplicht voor Cuba, maar wel een toeristenkaart (€ 25)
  Internationaal reispas verplicht.

  Verzekeringen:
  Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Cuba.
  Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. 

  Iedereen dient in het bezit te zijn van een bijstandsverzekering.  Je moet kunnen aantonen dat je een verzekering hebt bij aankomst in Cuba ! Wie dit niet kan aantonen, zal verplicht worden een verzekering in Cuba af te sluiten.  Deze nieuwe Cubaanse regels zijn van toepassing voor alle afreizen vanaf 01/05/2010.

  Het uur in Cuba:

  WorldTimeServer.com

  Gezondheid op Reis:
  Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Cuba (of raadpleeg uw huisarts)

  Electriciteit en stekkers:
  World Electric Guide

  Het weer in Cuba
  weerstatistieken
  Het actuele weer

  Meer informatie over deze bestemming

  Het grootste eiland in de magische gordel van de Caraïben. Toen Christoffel Colombus het in 1492 per ongeluk ontdekte zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hadden. Cuba is de uitzondering op de regel dat de Caraïben enkel zon en zee te bieden hebben. Cuba heeft ook cultuur. Havana is een prachtige stad vol van nostalgie en herinneringen aan Hemingway. Ontdek al de kroegen waar hij zijn Mojito's en Daiquiri's dronk of waar hij woonde, leefde en zijn 'Oude man en de zee' schreef. Een avond in de beroemde Tropicana mag u zeker niet missen. Cuba is uiteraard ook beroemd voor zijn prachtige stranden. De mooiste ongerepte stranden van Cuba liggen aan Guardalavaca, waar u kilometers lange zandstranden zal vinden.
  Cuba is een land met zeer veel mogelijkheden. U kan Havana combineren met een strandvakantie, of een rondreis maken met een huurwagen, al dan niet met chauffeur. Graag stellen wij u à la carte rondreizen voor, op uw maat gemaakt. Informeer hiervoor bij uw reisagent. Cuba is een absolute must als u op zoek bent naar een sfeervolle zonnevakantie.

  Pluspunten Cuba:
  - Cultuur.
  - Mooie stranden.
  - Rijke geschiedenis.
  - Geschikt voor rondreizen.

  Reisformaliteiten
  U hebt een geldig paspoort nodig en een toeristenkaart die €25 kost (soms inbegrepen in de prijs van de vlucht)

  Valuta
  De lokale munt is de peso, maar de Euro is een alom aanvaarde munt. USD worden soms aanvaard, maar zijn officieel niet toegelaten.

  Tijdsverschil
  In de winter is het 5 uur vroeger op Cuba en in de zomer 6 uur.

  Taal
  Spaans is de officiële taal. Eigenlijk meer Cubanol dan Espagnol. Met Engels kan je in de grote steden en hotels terecht. In het binnenland poets je beter je beste Spaans op.

  Klimaat
  In de koelste maanden december en januari is het nog minstens 26°C. Van mei tot september zakt het kwik niet onder de 30°C. De zuidkust is gewoonlijk wat warmer, terwijl het westen meestal natter is dan het oosten. Tussen mei en oktober kun je nu en dan een tropische regenbui verwachten.

  Landinformatie
  Ambassade van Cuba
  R. Jonesstraat 77 te 1180 Brussel
  Tel : 02/343.00.20


  Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
  © 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be