Rondreizen - Madagascar
© 

Zuid Madagascar, 14 daagse rondreis

Madagaskar, een bestemming om nooit te vergeten.

Pas onlangs werd het rode eiland ontdekt en is een ideale vakantiebestemming voor avonturiers en reizigers die eens een nieuwe bestemming willen ontdekken. Het is een eiland vol afwisseling : in landschappen, volksstammen en belevenissen. Het wordt wel eens beschreven als een mengeling van Afrika's mooiste kleuren en Azië's mysteries. Het eiland is echter noch Afrika, noch Azië.

In de Indische Oceaan, ten oosten van Mozambique, ligt het hoofdeiland Madagaskar temidden van kleinere eilanden. Madagaskar is het vierde grootste eiland ter wereld. Op Madagaskar komen andere mensen, dieren en planten voor dan in de rest van de wereld. Er is ook een verscheidenheid aan landschappen. Het midden kenmerkt zich door hoge bergen tot 2000 m hoog. In het uiterste noorden, dat Arabisch aandoet, ligt één van de mooiste baaien, Diego-Saurez. Het zuiden is bekend om zijn grillige steenformaties.

Dit vierde grootste eiland ter wereld is bijzonder rijk aan fauna en flora. Op Madagascar en de nabijgelegen Comoren eilanden vind je een vierde van alle planten in Afrika en enorm veel endemische soorten. Bijna alle gekende Lemurs komen enkel voor op Madagascar, evenals de helft van alle kameleons ter wereld, 300 vlindersoorten en 256 vogelsoorten. Ook hier knaagt de oprukkende agricultuur aan het inheemse regenwoud. Om de Lemurs in hun natuurlijk omgeving te zien heb je maar één kans in je leven. Ze zijn de meeste bedreigde primaten ter wereld. Die kans krijg je misschien nooit meer

De internationale gemeenschap heeft Madagaskar uitgeroepen tot één van de ecologisch rijkste landen van de wereld, een uniek decor van cactussen, baobabs, aloë's en een kwart van Afrika's bloemenvariëteiten.

Hier kom je om te genieten van de vriendelijke bevolking, een enorme diversiteit aan exotische dieren : naast lemuren en kameleons zijn er ook nog diverse soorten vogels, vleermuizen, schildpadden.

Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar. De stad, gebouwd op tien heuvels, is druk, maar bijzonder. Steile straatjes en pittoreske huisjes herinneren aan vroeger. De Fransen hebben gedurende het koloniale tijdperk veel bijgebouwd in hun eigen stijl. De gevolgen daarvan zijn een aantal prachtige brede boulevards, een groot spoorwegstation, hotels. en wat er zoal in een moderne stad aan gebouwen thuishoort.

Aan de kust zijn er verschillende streken. Het meest Afrikaanse landschap vinden we aan de zuidkust, waar minder regen valt en de droogte een parklandschap heeft doen ontstaan. Maar we vinden er ook prachtige ruïneachtige zandsteenmassieven, zeldzame planten en karakteristieke graven. Aan de smalle oostkust hebben de vele regens direct aan de kustlijn verschillende lagunes gevormd.

Dag per dag beschrijving

DAG 1 – aankomst in Antananarivo
Na de aankomst in de luchthaven word je naar een zeer comfortabel hotel met zwembad en toprestaurant in de hoofdstad gebracht. – Hotel Sakamanga.
 
DAG 2 – naar Antsirabe
Na een goede nachtrust en ontbijt vertrek je voor een drie à vier uur durende rit in onze terreinwagen naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief. Deze op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.
 
DAG 3 – Antsirabe
Na het ontbijt trek je naar een twintig kilometer verderop gelegen kratermeer. Nadat je dit verkend hebt, spring je op onze mountainbikes om een prachtige fietstocht te maken doorheen het authentieke hinterland. Deze tocht zal je nog lang bijblijven vanwege de ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners die met plezier voor de lens van je camera willen poseren. ‘s Middags is er nog voldoende tijd om Antsirabe te bezoeken.
 
DAG 4 – naar Ranomafana
Twee uurtjes rijden ten zuiden van Antsirabe ligt het bergstadje Ambositra. Het is hier dat het tehuis van de stichting Madalief zich bevindt. Tijdens een kort bezoekje gevolgd door een stevige maaltijdsoep kom je alles te weten over het reilen en zeilen van het project. Na de lunch in het tehuis rij je in een viertal uur naar het Ranomafana Nationaal Park. Vanavond of morgenavond kan er een avondwandeling gemaakt worden om ook hier de nacht actieve dieren te spotten. Je overnacht twee nachten in het comfortabele Hotel Centrest.

DAG 5 – Ranomafana
Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboelemuur. De hele voormiddag trek je er op uit om deze en andere lemuren te spotten in het park. Uiteraard onder begeleiding van een bekwame gids. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.
 
DAG 6 – naar Ambalavao
Een vier uur durende rit brengt je tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt, kan je een kijkje in de keuken nemen. Je slaapt vandaag in een zeer leuk stadshotelletje dat kreunt onder de bougainville. – Hotel Aux Bougainvillée.

DAG 7 – naar Isalo
Onderweg naar Isalo stop je om het kleine Park d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. In Isalo overnacht je drie nachten in Motel de l’Isalo, een hotel met groot zwembad.
 
DAG 8 & 9 – Isalo
Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag en morgen trek je er de hele voormiddag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden, avontuurlijke kloven, ringstaart- en roodkopmaki’s te verkennen.
 
DAG 10 – naar Ifaty
De Route National brengt je tot in Tulear vanwaar je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty rijden. Je verblijft hier drie nachten in een luxueus hotel dat tevens een watersportcenter uitbaat. – Hotel de la Plage
 
DAG 11 – Ifaty
Afhankelijk van het seizoen kan er vandaag gesnorkeld worden op een nabijgelegen rif of het ruime sop gekozen om op zoek te gaan naar migrerende walvissen. Uiteraard is dit ook de plek waar je heerlijk kan bijkomen van het zuidelijke avontuur.
 
DAG 12 – Ifaty
Het activiteitencenter van het hotel biedt duiken, kitesurfen, zeekayaken en quad biken aan. Een nabijgelegen baobabbos kan bezocht worden met onze terreinwagen of per zebukar.
 
DAG 13 – binnenlandse vlucht naar Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je in een dik uur terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. – Hotel Sakamanga. 
 
DAG 14 – terugvlucht
Vandaag kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen.  Onze wagen staat tevens voor je klaar om de twee historische koninklijke paleizen te bezoeken. Je kan vandaag de hele dag je kamer in het hotel houden. In de loop van de dag brengt onze transfer je naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts.

Data & Prijzen

14-daagse individuele rondreis met wagen/chauffeur in Zuid-Madagascar

Prijzen 2015:
Vanaf € 2.135 per persoon, op basis van 2 deelnemers
Vanaf € 1.635 per persoon, op basis van 4 deelnemers

Het voorgestelde programma kan uiteraard aangepast worden naar eigen wens.


Data 2015:
Data naar keuze volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij.  Er zijn vluchten met Air Madagascar, Air France of Air Austral vanaf Parijs (makkelijk bereikbaar vanaf Brussel met Thalys of vanaf Amsterdam per vlucht)


Inbegrepen:

 

 • Rondreis met begeleiding van een chauffeur/gids
 • Vervoer per terreinwagen, inclusief brandstof en verzekeringen
 • Luchthaventransfers
 • Bezoek Tritriva met fiets en gids
 • Eenvoudige lunch in het tehuis van de stichting Madalief
 • Avondwandeling Ranomafana
 • Entree + gids in Ranomafana en Park d'Anja
 • 2 dagen entree + gids in Isalo
 • Binnenlandse vlucht van Tulear naar Tana
 • Stadstour in Tana
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt  (volgens beschrijving programma)

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht en luchthaventax
 • Drankjes en maaltijden (tenzij anders vermeld in de route)
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekeringen.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Excursies die niet beschreven staan in het programma
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend

 

Informatie ter voorbereiding van uw reis

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders, ter plaatse te verkrijgen bij aankomst in de luchthaven.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Madagascar. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance of De Europese aan.

Het uur in Madagascar:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Madagascar (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Madagascar :
weerstatistieken
Het actuele weer

Madagacar ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die in België. De zomerperiode loopt van november tot maart. Het kan dan zeer warm worden en het regent veel. De winterperiode duurt van april tot oktober. De winter is koeler en droger dan de zomer. Van gebied tot gebied zijn er echter grote verschillen. Tropisch heet en vochtig is het langs de groene oostkust. De regen valt hier veelal in de morgen. In februari komen er ook cyclonen voor, vandaar dat we deze maand aan de oostkust afraden. Relatief drogere maanden zijn hier mei, september, oktober en november. In het hoogland is het een stuk koeler met gemiddelde temperaturen rond 17° C, ’s nachts kan het zelfs vriezen. Regenen doet het vooral in de zomerperiode (begin januari tot eind maart). De westkust en het zuiden zijn droog tot zeer droog. De temperaturen kunnen oplopen tot 35° C . De maanden november en december zijn de 'natte maanden' maar zelfs dan regent het weinig. De beste periode om Madagacar te bezoeken is van maart tot half januari.Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be