Rondreizen - Nepal
© 

Mogelijke verlengingen tijdens de Culturele Rondreis

De culturele rondreis in Nepal kan gecombineerd worden met een bezoek aan Bandipur of Lumbini.  Voor de meer avontuurlijke reiziger is een trekking, van 5 tot 15 dagen, mogelijk.  Hieronder vind je meer uitleg over de verlengingen in Bandipur en Lumbini.  De informatie over de trekkings kan je terugvinden op de beschrijving "trekkings Nepal". 

BANDIPUR
Bandipur is een authentieke nederzetting op 80 km ten oosten van Pokhara die zijn oude culturele identiteit goed heeft weten te bewaren en die steeds populairder wordt bij westerse reizigers.  Terwijl in andere plaatsen in de heuvels van Centraal-Nepal moderne tijden voorzichtig hun intrede doen, lijkt in Bandipur de tijd te hebben stilgestaan.  Het stadje met zijn geplaveide straatjes, tempels en Newar-huizen biedt een unieke mogelijkheid de sfeer van weleer in te ademen...

Deze oeroude vestiging die toebehoort aan het ‘Newari’ volk schittert op één van de toppen van het Middengebergte in het district Tanahu. De Newari staan bekend om hun prachtige bouwstijl waar vooral het unieke houtsnijwerk meteen opvalt. De regio rond Bandipur bleef vooralsnog een zeer goed bewaard oord voor de reiziger die graag de minder bewandelde paden opzoekt.

We verblijven 2 nachten in ‘The Old Farm’, een zeer mooi en authentiek hotel. Van daaruit plannen we samen met de gids het verloop van ons verblijf.

In Bandipur kan je de unieke cultuur opsnuiven tijdens een uitstapje door het dorpscentrum. De hele regio rond de bebouwde bergtop is buitengewoon rustig en nodigt uit tot een stevige wandeling die over smalle paden langs de ontelbare terrasvelden slingert. In Bandipur vind je ook de grootste grot van het land.


Deze verlenging kan ingevoegd worden op dag 5 of op dag 8.  De volledige rondreis wordt dan 16 dagen ter plaatse.


LUMBINI
Lumbini is een boeddhistisch bedevaartsoord in het district Kapilavastu, in de buurt van de grens met India. Het is de plek waarvan wordt gezegd dat koningin Mayadevi er beviel van Gautama Siddharth. Boeddha Gautama, gaf op zijn beurt geboorte aan de boeddhistische traditie. De Boeddha leefde tussen ongeveer 563 en 483 VC.

Lumbini is één van de vier bedevaartsoorden die cruciaal werden voor het leven van de Boeddha. De andere drie liggen in Bodh Gaya, Sarnath en Kushinagar. Sinds 1997 wordt Lumbini door de UNESCO erkend als cultureel werelderfgoed. De heilige plaats omvat ruïnes van oude kloosters, een heilige Bodhi-boom, een oude zwemvijver, de zuil van Asokan en de Mayadevi tempel, gebouwd op de plaats waar de Boeeddha werd geboren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zingen en mediteren hier pelgrims uit verschillende landen.

Tijdens onze eerste volle dag gaan we terug in de tijd naar de vroege jaren van Boeddha en we brengen een bezoek aan het paleis van het oude koninkrijk van Kapilvastu. Een rit van een kleine 30 km brengt ons, via de traditionele dorpjes en rijstvelden ten westen van Lumbini, tot aan de belangrijke archeologische vindplaats Tilaurkot. Het oude paleis van Koning Suddodha is de plaats waar Boeddha de jaren die hem tot prins van de Shakya-clan vormde doorbracht.

Vandaag resten ons slechts ruïnes maar de hele regio van het oude paleizencomplex en het unieke landschap errond straalt een eigen, rustige atmosfeer uit. We brengen nog een bezoek aan het museum in de omgeving voordat we terug naar ons hotel trekken en ons ontspannen tijdens een gezellig  avond op de zuidelijke vlaktes van Nepal.

Het hele bedevaartsoord van Lumbini wordt begrensd door een grote monastieke zone, waar alleen kloosters gebouwd mogen worden en geen winkels, hotels of restaurants. Ze is verdeeld in een oostelijk en westelijk monastieke zone. De oostelijke met de Theravadin kloosters, de westelijke met de Mahayana en de Vajrayana kloosters.

Vandaag bezoeken we veel van de tempels en heiligdommen die ter ere van de Boeddha door vrome boeddhisten uit verschillende landen werden gebouwd.

Deze verlenging kan ingevoegd worden op dag 12.  De volledige rondreis komt dan op 17 dagen ter plaatse.

Data & prijzen

Verlenging BANDIPUR
3 dagen / 2 nachten
€ 165 per persoon, op basis van 2 deelnemers
€ 155 per persoon, op basis van 4 deelnemers
€ 51 per persoon, supplement single kamer

Verblijf 2 nachten in het Hotel The Old Inn (superior kamer)


Verlenging LUMBINI
4 dagen / 3 nachten
Inclusief terugvlucht naar Kathmandu op dag 15
€ 540 per persoon, op basis van 2 deelnemers
€ 465 per persoon, op basis van 4 deelnemers
€ 77 per persoon, supplement single kamer

Verblijf 3 nachten in Hotel Buddha Maya Garden


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be